Sklopljeni ugovori o javnim radovima izgradnje Dnevnog centra Vrbovec i rekonstrukcije dnevnih centara u Dugom Selu i Jelkovcu

Nakon provedenog postupka javne nabave i pribavljanja suglasnosti Ministarstva rada, mirovinskog sustava, socijalne politike i obitelji, početkom travnja 2021. godine potpisani su ugovori o javnim radovima s odabranim ponuditeljima.

Svečanom potpisivanju ugovora su uz ravnateljicu Centra za rehabilitaciju Stančić, Sanjicu Grbavac i predstavnike izvođača radova, prisustvovali i  predstavnici partnera na projektu, gradonačelnik grada Dugog Sela Nenad Panian, gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj, te ravnateljice Centara za socijalnu skrb Dugo Selo Nada Petković i CZSS Vrbovec Irena Martak.

Ukupna vrijednost radova za izgradnju dnevnog centra u Vrbovcu te rekonstrukciju dnevnih centara u Dugom Selu i Jelkovcu iznosi 8,5 milijuna kuna. Dodatna sredstva potrebna za izgradnju i rekonstrukciju u iznosu od 3,2 milijuna kuna osigurala je Republika Hrvatska, odnosno Ministarstvo financija i nadležno Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Tvrtka Polting d.o.o. iz Vrbovca će graditi Dnevni centar Vrbovec, a vrijednost radova iznosi 5,6 milijuna kuna.

Dnevni centar za ranu intervenciju i podršku djeci s teškoćama u razvoju Dugo Selo 1 te Dnevni centar za podršku korisnicima organiziranog stanovanja Dugo Selo 2 rekonstruirat će tvrtka Vendo Pet d.o.o. iz Zagreba, a vrijednost radova je 2,5 milijuna kuna.

Primat Logistika d.o.o. iz Hrvatskog Leskovca izvodit će radove na Dnevnom centru za korisnike organiziranog stanovanja Jelkovec čija je ukupna vrijednost 464.000,00 kuna.

Dnevni centri u Dugom Selu i Jelkovcu bit će stavljeni u funkciju u jesen 2021. godine, dok je planirani rok za izgradnju DC Vrbovec 18 mjeseci, odnosno do jeseni 2022. godine.

Izgradnjom i rekonstrukcijom dnevnih centara omogućit će se korisnicima usluga organiziranog stanovanja aktivnije uključivanje u radne i društvene aktivnosti te unaprijediti funkcioniranje Centra za ranu intervenciju i podršku djeci s teškoćama u Dugom Selu uz povećanje obuhvata korisnika i kvalitete socijalne usluge.